Komplett Bank eller Bank Norwegian

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Komplett Bank över Bank Norwegian. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Komplett Bank har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Bank Norwegian är upp till 45 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Komplett Bank 21,40 % medan den hos Bank Norwegian är 19.99 %.

Komplett Bank vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Komplett Bank och Bank Norwegian. Men skall vi utse en vinnare så blir det Komplett Bank som har marginellt bättre bonus än Bank Norwegian. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Komplett Bank och Bank Norwegian.

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

Hos Bank Norwegian samlar du cashpoints och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Dina cashpoints kan du därefter växla in mot flygbiljetter och tjänster hos Norwegian. Du kan även delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos Norwegian.

Komplett Bank vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Komplett Bank eller Bank Norwegian de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Komplett Bank är valutapåslaget 1,75 %. Hos Bank Norwegian är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Komplett Bank och Bank Norwegian.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Komplett Bank och Bank Norwegian om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Komplett Bank så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Komplett Bank och Bank Norwegian vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Bank Norwegian vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Komplett Bank och Bank Norwegian erbjuder telefonsupport. Hos Komplett Bank så kan du ringa in vardagar kl 9-17 och hos Bank Norwegian når du supporten via telefon vardagar kl 10-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Komplett Bank och Bank Norwegian vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Komplett Bank och Bank Norwegian och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Komplett Bank eller Bank Norwegian? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Komplett Bank och Bank Norwegian vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Komplett Bank något mer.

Komplett Bank vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Komplett Bank och Bank Norwegian?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Komplett Bank ihop 5 poäng medan Bank Norwegian får 1 poäng.

Därmed utser vi Komplett Bank till bästa kort!

Komplett Bank kort

1. Komplett Bank

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 21,40 %
  Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer
Bank Norwegian kort

2. Bank Norwegian

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 45 räntefria dagar
 • Kreditränta på 19.99 %
 • För dig som fyllt 23 år
Läs mer