Bank Norwegian eller Coop Mastercard

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Bank Norwegian och Coop Mastercard skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Coop Mastercard bättre än Bank Norwegian. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Bank Norwegian har upp till 45 räntefria dagar medan det hos Coop Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Bank Norwegian 19.99 % medan den hos Coop Mastercard är 19,70 %.

Coop Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Coop Mastercard och Bank Norwegian. Coop Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Bank Norwegian och Coop Mastercard.

Hos Bank Norwegian samlar du cashback och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Din cashback kan du därefter lösa in mot avdrag på kommande kreditkortsfaktura. Du kan även välja att samla cashpoints istället och då delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos flygbolaget Norwegian.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Bank Norwegian eller Coop Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Bank Norwegian är valutapåslaget 1,75 %. Hos Coop Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Bank Norwegian och Coop Mastercard.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Bank Norwegian och Coop Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian samt Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Bank Norwegian och Coop Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Bank Norwegian och Coop Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Bank Norwegian så kan du ringa in vardagar kl 10-16 och hos Coop Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Bank Norwegian och Coop Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Bank Norwegian och Coop Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Bank Norwegian eller Coop Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Bank Norwegian och Coop Mastercard vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Bank Norwegian vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Bank Norwegian och Coop Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Bank Norwegian ihop 4 poäng medan Coop Mastercard får 2 poäng.

Därmed utser vi Bank Norwegian till bästa kort!

Bank Norwegian kort

1. Bank Norwegian

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 45 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19.99 %
  • För dig som fyllt 23 år
Läs mer
Coop Mastercard kort

2. Coop Mastercard

  • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
  • Upp till 50 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19,70 %
  • För dig som fyllt 18 år
Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).
Läs mer