Remember flex eller Bank Norwegian

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Remember flex och Bank Norwegian skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Remember flex bättre än Bank Norwegian. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Bank Norwegian är upp till 45 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-28,24 % medan den hos Bank Norwegian är 19.99 %.

Remember flex vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Remember flex och Bank Norwegian. Remember flex erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Remember flex och Bank Norwegian.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

Hos Bank Norwegian samlar du cashback och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Din cashback kan du därefter lösa in mot avdrag på kommande kreditkortsfaktura. Du kan även välja att samla cashpoints istället och då delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos flygbolaget Norwegian.

Remember flex vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Bank Norwegian de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Bank Norwegian är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Remember flex och Bank Norwegian.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Bank Norwegian om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex samt Bank Norwegian kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Bank Norwegian vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Bank Norwegian erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Bank Norwegian når du supporten via telefon vardagar kl 10-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Bank Norwegian vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Bank Norwegian och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Bank Norwegian? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Remember flex och Bank Norwegian vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Bank Norwegian?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 5 poäng medan Bank Norwegian får 1 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 120 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-28,24 %
  Effektivränta 21,55 % (e-faktura) vid utnyttjad kredit på 30 000 kr. Totalt belopp som ska betalas är 32 454 kr. Uträknat utifrån exempel där krediten är återbetald på 12 månader (snitt 2 705 kr/mån), årsräntan 18,73 % och att räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Läs mer
Bank Norwegian kort

2. Bank Norwegian

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 45 räntefria dagar
 • Kreditränta på 19.99 %
 • För dig som fyllt 23 år
Läs mer