Bank Norwegian eller Marginalen Traveller

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Marginalen Traveller över Bank Norwegian. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Bank Norwegian har upp till 45 räntefria dagar medan det hos Marginalen Traveller är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Bank Norwegian 19.99 % medan den hos Marginalen Traveller är 16,90 %.

Marginalen Traveller vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Bank Norwegian och Marginalen Traveller. Bank Norwegian erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Bank Norwegian och Marginalen Traveller.

Hos Bank Norwegian samlar du cashback och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Din cashback kan du därefter lösa in mot avdrag på kommande kreditkortsfaktura. Du kan även välja att samla cashpoints istället och då delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos flygbolaget Norwegian.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Bank Norwegian vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Bank Norwegian eller Marginalen Traveller de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Bank Norwegian är valutapåslaget 1,75 %. Hos Marginalen Traveller är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Bank Norwegian och Marginalen Traveller.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Bank Norwegian och Marginalen Traveller om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian samt Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Bank Norwegian.

Marginalen Traveller vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Bank Norwegian och Marginalen Traveller erbjuder telefonsupport. Hos Bank Norwegian så kan du ringa in vardagar kl 10-16 och hos Marginalen Traveller når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Bank Norwegian och Marginalen Traveller vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Bank Norwegian och Marginalen Traveller och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Bank Norwegian eller Marginalen Traveller? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Bank Norwegian och Marginalen Traveller vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Bank Norwegian något mer.

Bank Norwegian vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Bank Norwegian och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Bank Norwegian ihop 5 poäng medan Marginalen Traveller får 2 poäng.

Därmed utser vi Bank Norwegian till bästa kort!

Bank Norwegian kort

1. Bank Norwegian

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 45 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19.99 %
  • För dig som fyllt 23 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer