Bank Norwegian eller Swedbank Kreditkort

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Swedbank Kreditkort bättre än Bank Norwegian. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Bank Norwegian har upp till 45 räntefria dagar medan det hos Swedbank Kreditkort är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Bank Norwegian 19.99 % medan den hos Swedbank Kreditkort är 14,54 %.

Swedbank Kreditkort vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort. Men skall vi utse en vinnare så blir det Bank Norwegian som har marginellt bättre bonus än Swedbank Kreditkort. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort.

Hos Bank Norwegian samlar du cashback och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Din cashback kan du därefter lösa in mot avdrag på kommande kreditkortsfaktura. Du kan även välja att samla cashpoints istället och då delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos flygbolaget Norwegian.

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Bank Norwegian vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Bank Norwegian eller Swedbank Kreditkort de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Bank Norwegian är valutapåslaget 1,75 %. Hos Swedbank Kreditkort är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian samt Swedbank Kreditkort kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Bank Norwegian.

Swedbank Kreditkort vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort erbjuder telefonsupport. Hos Bank Norwegian så kan du ringa in vardagar kl 10-16 och hos Swedbank Kreditkort når du supporten via telefon alla dagar kl 7-20.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Bank Norwegian eller Swedbank Kreditkort? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Bank Norwegian något mer.

Bank Norwegian vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Bank Norwegian och Swedbank Kreditkort?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Bank Norwegian ihop 5 poäng medan Swedbank Kreditkort får 2 poäng.

Därmed utser vi Bank Norwegian till bästa kort!

Bank Norwegian kort

1. Bank Norwegian

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 45 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19.99 %
  • För dig som fyllt 23 år
Läs mer
Swedbank Kreditkort kort

2. Swedbank Kreditkort

  • 0 kr år 1, därefter 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,54 %
  • För dig som fyllt 18 år
Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiv räntan är för närvarande 14,54 % (Nyckelkund: 12,45%) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 483 kr (Nyckelkund: 21 288 kr*) .
Läs mer