Bank Norwegian eller Resurs Gold

Räntevillkor

Skillnaderna mellan Bank Norwegian och Resurs Gold är stora på antalet räntefria dagar. Bäst är helt klart Resurs Gold och om antalet räntefria dagar är viktigt så bör du inte välja Bank Norwegian då du kommer få betala för dina köp betydligt snabbare än med Bank Norwegian.

Bank Norwegian har upp till 45 räntefria dagar medan det hos Resurs Gold är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Bank Norwegian 19.99 % medan den hos Resurs Gold är 12,36-17,32 %.

Resurs Gold vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Bonus är likvärdig hos Bank Norwegian och Resurs Gold vilket innebär att vi rekommenderar båda korten lika mycket när det kommer till bonus. Studera korten för att se om det finns skillnader som tilltalar dig är vårt tips för att hitta bästa valet.

Läs om korten: Bank Norwegian och Resurs Gold.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

Hos Bank Norwegian samlar du cashpoints och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Dina cashpoints kan du därefter växla in mot flygbiljetter och tjänster hos Norwegian. Du kan även delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos Norwegian.

Oavgjort på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Bank Norwegian eller Resurs Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Bank Norwegian är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Gold är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Bank Norwegian och Resurs Gold.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Bank Norwegian och Resurs Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Gold så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Bank Norwegian och Resurs Gold vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Bank Norwegian vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Bank Norwegian och Resurs Gold erbjuder telefonsupport. Hos Bank Norwegian så kan du ringa in vardagar kl 10-16 och hos Resurs Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Bank Norwegian och Resurs Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Bank Norwegian och Resurs Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Bank Norwegian eller Resurs Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Gold och Bank Norwegian vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Gold något mer.

Resurs Gold vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Gold och Bank Norwegian?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Bank Norwegian ihop 2 poäng medan Resurs Gold får 4 poäng.

Därmed utser vi Resurs Gold till bästa kort!

Resurs Gold kort

1. Resurs Gold

  • 245 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 12,36-17,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Bank Norwegian kort

2. Bank Norwegian

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 45 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19.99 %
  • För dig som fyllt 23 år
Läs mer