Bank Norwegian eller Resurs Classic

Räntevillkor

Skillnaderna mellan Bank Norwegian och Resurs Classic är stora på antalet räntefria dagar. Bäst är helt klart Resurs Classic och om antalet räntefria dagar är viktigt så bör du inte välja Bank Norwegian då du kommer få betala för dina köp betydligt snabbare än med Bank Norwegian.

Bank Norwegian har upp till 45 räntefria dagar medan det hos Resurs Classic är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Bank Norwegian 19.99 % medan den hos Resurs Classic är 14,36-19,32 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Bank Norwegian och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Bank Norwegian är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Bank Norwegian och Resurs Classic.

Hos Bank Norwegian samlar du cashpoints och du får 0,5 % bonus på varuköp du gör. Dina cashpoints kan du därefter växla in mot flygbiljetter och tjänster hos Norwegian. Du kan även delbetala med cashpoints vilket gör att du alltid har möjlighet att använda de hos Norwegian.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Bank Norwegian vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Bank Norwegian eller Resurs Classic de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Bank Norwegian är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Classic är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Bank Norwegian är det bästa kreditkortet vi hittat när det kommer till bankomatuttag då bankomatuttag är avgiftsfria och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga räntekostnader heller. Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Bank Norwegian så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Bank Norwegian vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Bank Norwegian och Resurs Classic om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Bank Norwegian kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Bank Norwegian och Resurs Classic vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Bank Norwegian vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Bank Norwegian och Resurs Classic erbjuder telefonsupport. Hos Bank Norwegian så kan du ringa in vardagar kl 10-16 och hos Resurs Classic når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Bank Norwegian och Resurs Classic vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Bank Norwegian och Resurs Classic och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Bank Norwegian eller Resurs Classic? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Bank Norwegian och Resurs Classic vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Bank Norwegian något mer.

Bank Norwegian vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Bank Norwegian och Resurs Classic?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Bank Norwegian ihop 6 poäng medan Resurs Classic får 1 poäng.

Därmed utser vi Bank Norwegian till bästa kort!

Bank Norwegian kort

1. Bank Norwegian

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 45 räntefria dagar
  • Kreditränta på 19.99 %
  • För dig som fyllt 23 år
Läs mer
Resurs Classic kort

2. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer