Swedbank Kreditkort eller Rocker

Räntevillkor

I detta fallet är Rocker ett debitkort vilket innebär att man sätter in pengar i förväg på Rocker. Swedbank Kreditkort däremot är ett kreditkort där du har upp till 55 räntefria dagar på dina köp. Med Rocker kan du aldrig spendera mer pengar än du satt in, medan med Swedbank Kreditkort så kan du spendera upp till din kredit.

Skulle du vilja delbetala så är räntan hos Swedbank Kreditkort 10,95 % medan det som sagt inte är möjligt att delbetala hos Rocker då det är ett debitkort.

Vi kan därför inte utse en vinnare på denna runda då vi jämför debitkort mot kreditkort.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Rocker och Swedbank Kreditkort så är valet solklart. Swedbank Kreditkort bör du helt enkelt inte välja medan Rocker är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Swedbank Kreditkort och Rocker.

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Rocker har det bästa bonussystemet enligt oss och borde vara ett självklart val för de som jagar bonus och cashback enligt oss. Du kan få upp till 10 % pengar tillbaka på dina köp, men då måste du värva personer och skaffa Rocker Premium. Med Rocker Standard som är gratis kan du få upp till 1 % bonus.

Rocker vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Rocker ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Swedbank Kreditkort är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,65 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Rocker så kan du ta ut upp till 3000 kr per månad i bankomat utan att du åker på några avgifter, men tar du ut mer än 3000 kr så får du betala 1,25 % i avgift. Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Swedbank Kreditkort så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Rocker så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Rocker vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Ett av de vanligaste sätten att betala är via faktura och det kan du så klart göra hos Swedbank Kreditkort om du vill, tänk dock på att det kan tillkomma avgifter om du vill ha en pappersfaktura och att detta sätt innebär att du måste hålla koll på dina fakturor mer så du inte missar någon. Rocker däremot är ett debitkort så där fyller du alltid på kortet i förväg via exempelvis Swish.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Swedbank Kreditkort kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Rocker så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Rocker.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Swedbank Kreditkort och Rocker erbjuder telefonsupport. Hos Swedbank Kreditkort så kan du ringa in alla dagar kl 7-20 och hos Rocker når du supporten via telefon dygnet runt alla dagar.

Annars är ett effektivt sätt att snabbt få hjälp är att chatta och givetvis kan du göra det hos Rocker medan hos Swedbank Kreditkort så saknas den kanalen för support.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Swedbank Kreditkort och Rocker vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Swedbank Kreditkort och Rocker och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Swedbank Kreditkort eller Rocker? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt många fler som väljer Rocker än Swedbank Kreditkort vilket innebär att de flesta anser att Rocker är ett mycket bättre val.

Rocker vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Rocker och Swedbank Kreditkort?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Swedbank Kreditkort ihop 0 poäng medan Rocker får 5 poäng.

Därmed utser vi Rocker till bästa kort!

Rocker kort

1. Rocker

  • 0 kr/år
  • Debitkort som fylls på i förväg
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Swedbank Kreditkort kort

2. Swedbank Kreditkort

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 10,95 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer