Swedbank Kreditkort eller Marginalen Gold

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Swedbank Kreditkort över Marginalen Gold. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Swedbank Kreditkort har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Marginalen Gold är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Swedbank Kreditkort 14,54 % medan den hos Marginalen Gold är 16,90 %.

Swedbank Kreditkort vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Marginalen Gold och Swedbank Kreditkort. Marginalen Gold erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold.

Marginalen Gold är ett läckert Visa-kort där du får upp till 25 % rabatt på ca 200 svenska nätbutiker. Du kan se butikerna i deras app eller hemsida och när du handlar via den och betalar med ditt Marginalen Gold så får du alltså rabatt som sätts in på ditt kort och ger rabatt på kommande kreditkortsfaktura.

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Marginalen Gold vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Swedbank Kreditkort eller Marginalen Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Swedbank Kreditkort är valutapåslaget 1,65 %. Hos Marginalen Gold är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Gold så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Swedbank Kreditkort samt Marginalen Gold kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold erbjuder telefonsupport. Hos Swedbank Kreditkort så kan du ringa in alla dagar kl 7-20 och hos Marginalen Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Swedbank Kreditkort eller Marginalen Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Swedbank Kreditkort något mer.

Swedbank Kreditkort vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Swedbank Kreditkort och Marginalen Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Swedbank Kreditkort ihop 4 poäng medan Marginalen Gold får 1 poäng.

Därmed utser vi Swedbank Kreditkort till bästa kort!

Swedbank Kreditkort kort

1. Swedbank Kreditkort

 • 0 kr år 1, därefter 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 14,54 %
  Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiv räntan är för närvarande 14,54 % (Nyckelkund: 12,45%) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 483 kr (Nyckelkund: 21 288 kr*) .
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Gold kort

2. Marginalen Gold

 • 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,90 %
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer