Remember flex eller Swedbank Kreditkort

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Remember flex likvärdigt med Swedbank Kreditkort.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Swedbank Kreditkort är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-24,74 % medan den hos Swedbank Kreditkort är 10,95 %.

Remember flex vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Remember flex och Swedbank Kreditkort så är valet solklart. Swedbank Kreditkort bör du helt enkelt inte välja medan Remember flex är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Remember flex och Swedbank Kreditkort.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Remember flex vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Swedbank Kreditkort de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Swedbank Kreditkort är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Remember flex och Swedbank Kreditkort.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Swedbank Kreditkort om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex samt Swedbank Kreditkort kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Remember flex.

Swedbank Kreditkort vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Swedbank Kreditkort erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Swedbank Kreditkort når du supporten via telefon alla dagar kl 7-20.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Swedbank Kreditkort vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Swedbank Kreditkort och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Swedbank Kreditkort? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt många fler som väljer Remember flex än Swedbank Kreditkort vilket innebär att de flesta anser att Remember flex är ett mycket bättre val.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Swedbank Kreditkort?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 5 poäng medan Swedbank Kreditkort får 1 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-24,74 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01)

Läs mer
Swedbank Kreditkort kort

2. Swedbank Kreditkort

 • 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 10,95 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer