Resurs World eller Marginalen Traveller

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Resurs World och Marginalen Traveller skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs World bättre än Marginalen Traveller. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Resurs World har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Marginalen Traveller är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs World 16,32 % medan den hos Marginalen Traveller är 16,90 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Resurs World och Marginalen Traveller så är valet solklart. Marginalen Traveller bör du helt enkelt inte välja medan Resurs World är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs World och Marginalen Traveller.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Resurs World vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs World eller Marginalen Traveller de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs World är valutapåslaget 1,97 %. Hos Marginalen Traveller är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs World och Marginalen Traveller.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs World och Marginalen Traveller om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs World så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs World.

Marginalen Traveller vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs World och Marginalen Traveller erbjuder telefonsupport. Hos Resurs World så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Marginalen Traveller når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs World och Marginalen Traveller vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs World och Marginalen Traveller och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs World eller Marginalen Traveller? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs World och Marginalen Traveller vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs World något mer.

Resurs World vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs World och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs World ihop 5 poäng medan Marginalen Traveller får 1 poäng.

Därmed utser vi Resurs World till bästa kort!

Resurs World kort

1. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer