Marginalen Traveller eller Marginalen Gold

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Marginalen Traveller likvärdigt med Marginalen Gold.

Marginalen Traveller har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Marginalen Gold är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Marginalen Traveller 16,90 % medan den hos Marginalen Gold är 16,90 %.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Marginalen Gold och Marginalen Traveller så är valet solklart. Marginalen Traveller bör du helt enkelt inte välja medan Marginalen Gold är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Marginalen Traveller och Marginalen Gold.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Marginalen Gold är ett läckert Visa-kort där du får upp till 25 % rabatt på ca 200 svenska nätbutiker. Du kan se butikerna i deras app eller hemsida och när du handlar via den och betalar med ditt Marginalen Gold så får du alltså rabatt som sätts in på ditt kort och ger rabatt på kommande kreditkortsfaktura.

Marginalen Gold vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Marginalen Traveller eller Marginalen Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Marginalen Traveller är valutapåslaget 1,65 %. Hos Marginalen Gold är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Gold så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Marginalen Traveller och Marginalen Gold.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Marginalen Traveller och Marginalen Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Traveller samt Marginalen Gold kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och Marginalen Gold och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Marginalen Traveller och Marginalen Gold erbjuder telefonsupport. Hos Marginalen Traveller så kan du ringa in vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17 och hos Marginalen Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Marginalen Traveller och Marginalen Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Marginalen Traveller och Marginalen Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Marginalen Traveller eller Marginalen Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Marginalen Traveller och Marginalen Gold vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Marginalen Traveller vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Marginalen Traveller och Marginalen Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Marginalen Traveller ihop 3 poäng medan Marginalen Gold får 1 poäng.

Därmed utser vi Marginalen Traveller till bästa kort!

Marginalen Traveller kort

1. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer
Marginalen Gold kort

2. Marginalen Gold

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer