Coop Mastercard eller Marginalen Traveller

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Coop Mastercard över Marginalen Traveller. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Coop Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Marginalen Traveller är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Coop Mastercard 19,70 % medan den hos Marginalen Traveller är 16,90 %.

Coop Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Coop Mastercard och Marginalen Traveller så är valet solklart. Marginalen Traveller bör du helt enkelt inte välja medan Coop Mastercard är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Coop Mastercard och Marginalen Traveller.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Coop Mastercard eller Marginalen Traveller de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Coop Mastercard är valutapåslaget 1,75 %. Hos Marginalen Traveller är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Coop Mastercard och Marginalen Traveller.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Coop Mastercard och Marginalen Traveller om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard samt Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Coop Mastercard.

Marginalen Traveller vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Marginalen Traveller erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Marginalen Traveller når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Marginalen Traveller vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Marginalen Traveller och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Marginalen Traveller? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Coop Mastercard och Marginalen Traveller vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Coop Mastercard något mer.

Coop Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Coop Mastercard och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 5 poäng medan Marginalen Traveller får 1 poäng.

Därmed utser vi Coop Mastercard till bästa kort!

Coop Mastercard kort

1. Coop Mastercard

 • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 19,70 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

 • 395 kr/år
 • Upp till 150 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,90 %
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer