Resurs Gold eller Marginalen Gold

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Resurs Gold och Marginalen Gold skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs Gold bättre än Marginalen Gold. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Resurs Gold har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Marginalen Gold är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Gold 12,36-17,32 % medan den hos Marginalen Gold är 16,90 %.

Resurs Gold vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Marginalen Gold och Resurs Gold. Men skall vi utse en vinnare så blir det Marginalen Gold som har marginellt bättre bonus än Resurs Gold. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Resurs Gold och Marginalen Gold.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

Marginalen Gold är ett läckert Visa-kort där du får upp till 25 % rabatt på ca 200 svenska nätbutiker. Du kan se butikerna i deras app eller hemsida och när du handlar via den och betalar med ditt Marginalen Gold så får du alltså rabatt som sätts in på ditt kort och ger rabatt på kommande kreditkortsfaktura.

Marginalen Gold vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Gold eller Marginalen Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Gold är valutapåslaget 1,97 %. Hos Marginalen Gold är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Gold så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs Gold och Marginalen Gold.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Gold och Marginalen Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Gold kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Gold så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Gold och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs Gold.

Marginalen Gold vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Gold och Marginalen Gold erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Gold så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Marginalen Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Gold och Marginalen Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Gold och Marginalen Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Gold eller Marginalen Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Resurs Gold än Marginalen Gold vilket innebär att de flesta anser att Resurs Gold är ett bättre val.

Resurs Gold vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Gold och Marginalen Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Gold ihop 4 poäng medan Marginalen Gold får 2 poäng.

Därmed utser vi Resurs Gold till bästa kort!

Resurs Gold kort

1. Resurs Gold

  • 245 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 12,36-17,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Gold kort

2. Marginalen Gold

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer