Moregolf Mastercard eller Marginalen Gold

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Moregolf Mastercard över Marginalen Gold. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Moregolf Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Marginalen Gold är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Moregolf Mastercard 20,22 % medan den hos Marginalen Gold är 16,90 %.

Moregolf Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Moregolf Mastercard och Marginalen Gold. Men skall vi utse en vinnare så blir det Moregolf Mastercard som har marginellt bättre bonus än Marginalen Gold. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Moregolf Mastercard och Marginalen Gold.

Moregolf Mastercard är ett trevligt kort för dig som golfar. Du får 1 % bonus på varuköp du gör och får därefter värdecheckar som du kan använda hos Moregolfs partners som är olika golfbutiker och relaterade ställen till golf.

Marginalen Gold är ett läckert Visa-kort där du får upp till 25 % rabatt på ca 200 svenska nätbutiker. Du kan se butikerna i deras app eller hemsida och när du handlar via den och betalar med ditt Marginalen Gold så får du alltså rabatt som sätts in på ditt kort och ger rabatt på kommande kreditkortsfaktura.

Moregolf Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Moregolf Mastercard eller Marginalen Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Moregolf Mastercard är valutapåslaget 1,65 %. Hos Marginalen Gold är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Moregolf Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Moregolf Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Gold så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Moregolf Mastercard och Marginalen Gold.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Moregolf Mastercard och Marginalen Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Moregolf Mastercard samt Marginalen Gold kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Gold och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Moregolf Mastercard.

Marginalen Gold vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Moregolf Mastercard och Marginalen Gold erbjuder telefonsupport. Hos Moregolf Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Marginalen Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Moregolf Mastercard och Marginalen Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Moregolf Mastercard och Marginalen Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Moregolf Mastercard eller Marginalen Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Moregolf Mastercard och Marginalen Gold vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Moregolf Mastercard något mer.

Moregolf Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Moregolf Mastercard och Marginalen Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Moregolf Mastercard ihop 5 poäng medan Marginalen Gold får 1 poäng.

Därmed utser vi Moregolf Mastercard till bästa kort!

Moregolf Mastercard kort

1. Moregolf Mastercard

 • 295 kr/år
 • Upp till 160 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 20,22 %
  Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Gold kort

2. Marginalen Gold

 • 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,90 %
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer