Resurs Classic eller Marginalen Traveller

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Resurs Classic och Marginalen Traveller skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs Classic bättre än Marginalen Traveller. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Resurs Classic har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Marginalen Traveller är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Classic 14,36-19,32 % medan den hos Marginalen Traveller är 16,90 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Marginalen Traveller och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Marginalen Traveller är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs Classic och Marginalen Traveller.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Marginalen Traveller vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Classic eller Marginalen Traveller de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Classic är valutapåslaget 1,97 %. Hos Marginalen Traveller är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Marginalen Traveller så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Marginalen Traveller vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Classic och Marginalen Traveller om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs Classic.

Marginalen Traveller vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Classic och Marginalen Traveller erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Classic så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Marginalen Traveller når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Classic och Marginalen Traveller vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Classic och Marginalen Traveller och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Classic eller Marginalen Traveller? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Classic och Marginalen Traveller vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Classic något mer.

Resurs Classic vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Classic och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Classic ihop 4 poäng medan Marginalen Traveller får 3 poäng.

Därmed utser vi Resurs Classic till bästa kort!

Resurs Classic kort

1. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer