Resurs Classic eller Marginalen Gold

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Resurs Classic och Marginalen Gold skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs Classic bättre än Marginalen Gold. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Resurs Classic har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Marginalen Gold är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Classic 14,36-19,32 % medan den hos Marginalen Gold är 16,90 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Marginalen Gold och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Marginalen Gold är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs Classic och Marginalen Gold.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Marginalen Gold är ett läckert Visa-kort där du får upp till 25 % rabatt på ca 200 svenska nätbutiker. Du kan se butikerna i deras app eller hemsida och när du handlar via den och betalar med ditt Marginalen Gold så får du alltså rabatt som sätts in på ditt kort och ger rabatt på kommande kreditkortsfaktura.

Marginalen Gold vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Classic eller Marginalen Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Classic är valutapåslaget 1,97 %. Hos Marginalen Gold är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Gold så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Marginalen Gold så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Marginalen Gold vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Classic och Marginalen Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Gold kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Gold och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs Classic.

Marginalen Gold vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Classic och Marginalen Gold erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Classic så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Marginalen Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Classic och Marginalen Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Classic och Marginalen Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Classic eller Marginalen Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Classic och Marginalen Gold vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Classic något mer.

Resurs Classic vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Classic och Marginalen Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Classic ihop 4 poäng medan Marginalen Gold får 3 poäng.

Därmed utser vi Resurs Classic till bästa kort!

Resurs Classic kort

1. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Gold kort

2. Marginalen Gold

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer