Remember flex eller Resurs Classic

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Remember flex likvärdigt med Resurs Classic.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Resurs Classic är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-28,24 % medan den hos Resurs Classic är 14,36-19,32%.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Remember flex och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Remember flex är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Remember flex och Resurs Classic.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Remember flex vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Resurs Classic de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Classic är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Remember flex så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Remember flex vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Resurs Classic om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Resurs Classic vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Remember flex vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Resurs Classic erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Resurs Classic når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Resurs Classic vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Resurs Classic och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Resurs Classic? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Remember flex och Resurs Classic vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Remember flex något mer.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Resurs Classic?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 6 poäng medan Resurs Classic får 1 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 120 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-28,24 %
  Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 16,01 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2023-01-01)

Läs mer
Resurs Classic kort

2. Resurs Classic

 • 0 kr/år
 • Upp till 30 000 kr i kredit
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Kreditränta på 14,36-19,32%
 • För dig som fyllt 18 år
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.
Läs mer