Remember flex eller Coop Mastercard

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Remember flex likvärdigt med Coop Mastercard.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Coop Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-24,74 % medan den hos Coop Mastercard är 15,95 %.

Remember flex vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Bonus är likvärdig hos Remember flex och Coop Mastercard vilket innebär att vi rekommenderar båda korten lika mycket när det kommer till bonus. Studera korten för att se om det finns skillnader som tilltalar dig är vårt tips för att hitta bästa valet.

Läs om korten: Remember flex och Coop Mastercard.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Oavgjort på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Coop Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Coop Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Remember flex och Coop Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Coop Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex samt Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Coop Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Coop Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Coop Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Coop Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Coop Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Coop Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Remember flex än Coop Mastercard vilket innebär att de flesta anser att Remember flex är ett bättre val.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Coop Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 4 poäng medan Coop Mastercard får 0 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-24,74 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01)

Läs mer
Coop Mastercard kort

2. Coop Mastercard

 • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 15,95 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer