Remember flex eller Rocker

Räntevillkor

I detta fallet är Rocker ett debitkort vilket innebär att man sätter in pengar i förväg på Rocker. Remember flex däremot är ett kreditkort där du har upp till 56 räntefria dagar på dina köp. Med Rocker kan du aldrig spendera mer pengar än du satt in, medan med Remember flex så kan du spendera upp till din kredit.

Skulle du vilja delbetala så är räntan hos Remember flex 9,74-24,74 % medan det som sagt inte är möjligt att delbetala hos Rocker då det är ett debitkort.

Vi kan därför inte utse en vinnare på denna runda då vi jämför debitkort mot kreditkort.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Rocker och Remember flex. Men skall vi utse en vinnare så blir det Rocker som har marginellt bättre bonus än Remember flex. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Remember flex och Rocker.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

Rocker har det bästa bonussystemet enligt oss och borde vara ett självklart val för de som jagar bonus och cashback enligt oss. Du kan få upp till 10 % pengar tillbaka på dina köp, men då måste du värva personer och skaffa Rocker Premium. Med Rocker Standard som är gratis kan du få upp till 1 % bonus.

Rocker vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Rocker ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Remember flex är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,75 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Rocker så kan du ta ut upp till 3000 kr per månad i bankomat utan att du åker på några avgifter, men tar du ut mer än 3000 kr så får du betala 1,25 % i avgift. Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Remember flex så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Rocker så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Rocker vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Ett av de vanligaste sätten att betala är via faktura och det kan du så klart göra hos Remember flex om du vill, tänk dock på att det kan tillkomma avgifter om du vill ha en pappersfaktura och att detta sätt innebär att du måste hålla koll på dina fakturor mer så du inte missar någon. Rocker däremot är ett debitkort så där fyller du alltid på kortet i förväg via exempelvis Swish.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Rocker så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Rocker vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Rocker erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Rocker når du supporten via telefon dygnet runt alla dagar.

Annars är ett effektivt sätt att snabbt få hjälp är att chatta och givetvis kan du göra det hos Rocker medan hos Remember flex så saknas den kanalen för support.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Rocker vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Rocker och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Rocker? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Rocker och Remember flex vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Rocker vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Rocker och Remember flex?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 0 poäng medan Rocker får 5 poäng.

Därmed utser vi Rocker till bästa kort!

Rocker kort

1. Rocker

  • 0 kr/år
  • Debitkort som fylls på i förväg
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Remember flex kort

2. Remember flex

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Kreditränta på 9,74-24,74 %
  • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01)

Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
Läs mer