Remember flex eller Refunder Pay

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Remember flex likvärdigt med Refunder Pay.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Refunder Pay är upp till 56 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-24,74 % medan den hos Refunder Pay är 16,75 %.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Refunder Pay och Remember flex. Men skall vi utse en vinnare så blir det Refunder Pay som har marginellt bättre bonus än Remember flex. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Remember flex och Refunder Pay.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

Med Refunder Pay får du 1 % cashback på alla köp du gör med kortet. Du kan även på upp till 42 % cashback när du handlar hos hundratals butiker som är anslutna till Refunder. Din cashback används därefter för att minska din faktura från Refunder Pay.

Refunder Pay vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Refunder Pay de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Refunder Pay är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Refunder Pay så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Refunder Pay är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Remember flex och Refunder Pay.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Refunder Pay om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex samt Refunder Pay kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Refunder Pay vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Refunder Pay erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Refunder Pay når du supporten via telefon vardagar kl 8-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Refunder Pay vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Refunder Pay och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Refunder Pay? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Remember flex och Refunder Pay vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Remember flex något mer.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Refunder Pay?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 3 poäng medan Refunder Pay får 1 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-24,74 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 506 kr (avbetalningsbelopp i snitt 1 792 kr/mån). Det sammanlagda beloppet och den effektiva räntan är uträknade utifrån ett exempel där krediten är återbetald på 12 månader, årsräntan är 17,24 %, att 39 räntefria dagar utnyttjas samt att krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK (2022-01-01)

Läs mer
Refunder Pay kort

2. Refunder Pay

 • 0 kr år 1, därefter 395 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,75 %
 • För dig som fyllt 18 år
Vid 6 mån räntefri delbetalning tillkommer uppl.avg. 245 kr, eff. ränta 4,3 %. Vid delbetalning, lägst 5 % av skulden/mån, tillkommer ränta f.n. 16,75 %, eff. ränta 18,1 % vid kredit på 20 000 kr (juni 2022).
Läs mer