Remember flex eller Komplett Bank Mastercard

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Remember flex över Komplett Bank Mastercard. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Remember flex har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Komplett Bank Mastercard är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Remember flex 9,74-28,24 % medan den hos Komplett Bank Mastercard är 21,40 %.

Remember flex vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Remember flex och Komplett Bank Mastercard. Men skall vi utse en vinnare så blir det Remember flex som har marginellt bättre bonus än Komplett Bank Mastercard. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Remember flex och Komplett Bank Mastercard.

Bonus hos Re:member Flex fungerar som så att du får upp till 25 % rabatt i cirka 300 nätbutiker. Kortet ger bland annat rabatt online på Rentalcars.com, Babyland, CDON.com, Apotek Hjärtat, Desigual, Adidas, Guldfynd, Bagaren och Kocken, Mathem.se, Gymgrossisten.com, Qatar Airways och Hotels.com (listan gällde maj 2022 - se senaste lista på Re:members webbplats).

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

Remember flex vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Remember flex eller Komplett Bank Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Remember flex är valutapåslaget 1,75 %. Hos Komplett Bank Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Hos Remember flex så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Remember flex är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Remember flex och Komplett Bank Mastercard.

Komplett Bank Mastercard vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Remember flex och Komplett Bank Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Remember flex kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Komplett Bank Mastercard så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Remember flex och Komplett Bank Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Remember flex vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Remember flex och Komplett Bank Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Remember flex så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Komplett Bank Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Remember flex och Komplett Bank Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Remember flex och Komplett Bank Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Remember flex eller Komplett Bank Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt många fler som väljer Remember flex än Komplett Bank Mastercard vilket innebär att de flesta anser att Remember flex är ett mycket bättre val.

Remember flex vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Remember flex och Komplett Bank Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Remember flex ihop 6 poäng medan Komplett Bank Mastercard får 1 poäng.

Därmed utser vi Remember flex till bästa kort!

Remember flex kort

1. Remember flex

 • 0 kr/år
 • Upp till 120 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 9,74-28,24 %
  Vid en utnyttjad kredit på 30 000 kr är den effektiva räntan 16,01 % vid betalning med e-faktura. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 32 454 kr. Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 2 705 kr), årsräntan är 18,73 %, och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjas utan avgift för kontantuttag och pappersfaktura.
 • För dig som fyllt 20 år

Effektiv ränta 16,01 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2023-01-01)

Läs mer
Komplett Bank Mastercard kort

2. Komplett Bank Mastercard

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 21,40 %
 • För dig som fyllt 20 år
Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
Läs mer