Komplett Bank eller Coop Mastercard

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Coop Mastercard över Komplett Bank. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Komplett Bank har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Coop Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Komplett Bank 21,40 % medan den hos Coop Mastercard är 15,95 %.

Coop Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Coop Mastercard och Komplett Bank. Men skall vi utse en vinnare så blir det Coop Mastercard som har marginellt bättre bonus än Komplett Bank. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Komplett Bank och Coop Mastercard.

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Komplett Bank eller Coop Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Komplett Bank är valutapåslaget 1,75 %. Hos Coop Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Komplett Bank och Coop Mastercard.

Komplett Bank vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Komplett Bank och Coop Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Komplett Bank så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Komplett Bank och Coop Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Coop Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Komplett Bank och Coop Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Komplett Bank så kan du ringa in vardagar kl 9-17 och hos Coop Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Komplett Bank och Coop Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Komplett Bank och Coop Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Komplett Bank eller Coop Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Komplett Bank och Coop Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Komplett Bank något mer.

Komplett Bank vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Komplett Bank och Coop Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Komplett Bank ihop 4 poäng medan Coop Mastercard får 3 poäng.

Därmed utser vi Komplett Bank till bästa kort!

Komplett Bank kort

1. Komplett Bank

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 21,40 %
  Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer
Coop Mastercard kort

2. Coop Mastercard

 • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 15,95 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer