Coop Mastercard eller Resurs Gold

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Resurs Gold över Coop Mastercard. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Coop Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Resurs Gold är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Coop Mastercard 15,95 % medan den hos Resurs Gold är 12,36-17,32 %.

Resurs Gold vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Coop Mastercard och Resurs Gold. Coop Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Coop Mastercard och Resurs Gold.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Coop Mastercard eller Resurs Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Coop Mastercard är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Gold är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Coop Mastercard och Resurs Gold.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Coop Mastercard och Resurs Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Gold så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Coop Mastercard och Resurs Gold vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Coop Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Resurs Gold erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Resurs Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Resurs Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Resurs Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Resurs Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Gold och Coop Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Gold något mer.

Resurs Gold vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Gold och Coop Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 2 poäng medan Resurs Gold får 4 poäng.

Därmed utser vi Resurs Gold till bästa kort!

Resurs Gold kort

1. Resurs Gold

  • 245 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 12,36-17,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Coop Mastercard kort

2. Coop Mastercard

  • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
  • Upp till 50 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 15,95 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer