Coop Mastercard eller Rocker

Räntevillkor

I detta fallet är Rocker ett debitkort vilket innebär att man sätter in pengar i förväg på Rocker. Coop Mastercard däremot är ett kreditkort där du har upp till 55 räntefria dagar på dina köp. Med Rocker kan du aldrig spendera mer pengar än du satt in, medan med Coop Mastercard så kan du spendera upp till din kredit.

Skulle du vilja delbetala så är räntan hos Coop Mastercard 15,95 % medan det som sagt inte är möjligt att delbetala hos Rocker då det är ett debitkort.

Vi kan därför inte utse en vinnare på denna runda då vi jämför debitkort mot kreditkort.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Rocker och Coop Mastercard. Men skall vi utse en vinnare så blir det Rocker som har marginellt bättre bonus än Coop Mastercard. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Coop Mastercard och Rocker.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Rocker har det bästa bonussystemet enligt oss och borde vara ett självklart val för de som jagar bonus och cashback enligt oss. Du kan få upp till 10 % pengar tillbaka på dina köp, men då måste du värva personer och skaffa Rocker Premium. Med Rocker Standard som är gratis kan du få upp till 1 % bonus.

Rocker vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Rocker ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Coop Mastercard är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,75 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Rocker så kan du ta ut upp till 3000 kr per månad i bankomat utan att du åker på några avgifter, men tar du ut mer än 3000 kr så får du betala 1,25 % i avgift. Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Coop Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Rocker så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Rocker vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Ett av de vanligaste sätten att betala är via faktura och det kan du så klart göra hos Coop Mastercard om du vill, tänk dock på att det kan tillkomma avgifter om du vill ha en pappersfaktura och att detta sätt innebär att du måste hålla koll på dina fakturor mer så du inte missar någon. Rocker däremot är ett debitkort så där fyller du alltid på kortet i förväg via exempelvis Swish.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Rocker så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Coop Mastercard och Rocker vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Rocker erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Rocker når du supporten via telefon dygnet runt alla dagar.

Annars är ett effektivt sätt att snabbt få hjälp är att chatta och givetvis kan du göra det hos Rocker medan hos Coop Mastercard så saknas den kanalen för support.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Rocker vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Rocker och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Rocker? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Rocker än Coop Mastercard vilket innebär att de flesta anser att Rocker är ett bättre val.

Rocker vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Rocker och Coop Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 0 poäng medan Rocker får 5 poäng.

Därmed utser vi Rocker till bästa kort!

Rocker kort

1. Rocker

  • 0 kr/år
  • Debitkort som fylls på i förväg
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Coop Mastercard kort

2. Coop Mastercard

  • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
  • Upp till 50 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 15,95 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer