Collector Easyliving eller Marginalen Traveller

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Collector Easyliving över Marginalen Traveller. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Collector Easyliving har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Marginalen Traveller är upp till 50 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Collector Easyliving 17,65 % medan den hos Marginalen Traveller är 16,90 %.

Collector Easyliving vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Collector Easyliving och Marginalen Traveller. Collector Easyliving erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Collector Easyliving och Marginalen Traveller.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Collector Easyliving har inget eget bonussystem men samarbetar med Meniga Rewards som du kan koppla kortet i, där kan du få rabatt i båda fysiska- och onlinebutiker. Kortet kan även kopplas till SAS Eurobonus där du får eurobonuspoäng när du handlar i utvalda butiker och resturanger.

Collector Easyliving vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Collector Easyliving ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Marginalen Traveller är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,65 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Collector Easyliving så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Collector Easyliving är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Collector Easyliving och Marginalen Traveller.

Collector Easyliving vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Collector Easyliving och Marginalen Traveller om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Collector Easyliving samt Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Collector Easyliving och Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Collector Easyliving och Marginalen Traveller erbjuder telefonsupport. Hos Collector Easyliving så kan du ringa in vardagar kl 8-17 och hos Marginalen Traveller når du supporten via telefon vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Collector Easyliving och Marginalen Traveller vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Collector Easyliving och Marginalen Traveller och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Collector Easyliving eller Marginalen Traveller? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Marginalen Traveller och Collector Easyliving vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Marginalen Traveller något mer.

Marginalen Traveller vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Marginalen Traveller och Collector Easyliving?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Collector Easyliving ihop 3 poäng medan Marginalen Traveller får 3 poäng.

Därmed slutar det oavgjort!

Därmed slutar det oavgjort
 kort

1.

  • Upp till 0 kr i kredit
  • Upp till räntefria dagar
  • Kreditränta på
  • För dig som fyllt år
Läs mer
 kort

2.

  • Upp till 0 kr i kredit
  • Upp till räntefria dagar
  • Kreditränta på
  • För dig som fyllt år
Läs mer