Resurs World eller Moregolf Mastercard

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Resurs World över Moregolf Mastercard. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Resurs World har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Moregolf Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs World 16,32 % medan den hos Moregolf Mastercard är 15,64 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Moregolf Mastercard och Resurs World. Men skall vi utse en vinnare så blir det Moregolf Mastercard som har marginellt bättre bonus än Resurs World. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Resurs World och Moregolf Mastercard.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Moregolf Mastercard är ett trevligt kort för dig som golfar. Du får 1 % bonus på varuköp du gör och får därefter värdecheckar som du kan använda hos Moregolfs partners som är olika golfbutiker och relaterade ställen till golf.

Moregolf Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs World eller Moregolf Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs World är valutapåslaget 1,97 %. Hos Moregolf Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Moregolf Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Moregolf Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs World och Moregolf Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs World och Moregolf Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Moregolf Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs World så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs World och Moregolf Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Moregolf Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs World och Moregolf Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Resurs World så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Moregolf Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs World och Moregolf Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs World och Moregolf Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs World eller Moregolf Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs World och Moregolf Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs World något mer.

Resurs World vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs World och Moregolf Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs World ihop 4 poäng medan Moregolf Mastercard får 2 poäng.

Därmed utser vi Resurs World till bästa kort!

Resurs World kort

1. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Moregolf Mastercard kort

2. Moregolf Mastercard

  • 295 kr/år
  • Upp till 160 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 15,64 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer