Collector Easyliving eller Moregolf Mastercard

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Collector Easyliving likvärdigt med Moregolf Mastercard.

Collector Easyliving har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Moregolf Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Collector Easyliving 17,65 % medan den hos Moregolf Mastercard är 20,22 %.

Collector Easyliving vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Moregolf Mastercard och Collector Easyliving. Moregolf Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Collector Easyliving och Moregolf Mastercard.

Moregolf Mastercard är ett trevligt kort för dig som golfar. Du får 1 % bonus på varuköp du gör och får därefter värdecheckar som du kan använda hos Moregolfs partners som är olika golfbutiker och relaterade ställen till golf.

Collector Easyliving har inget eget bonussystem men samarbetar med Meniga Rewards som du kan koppla kortet i, där kan du få rabatt i båda fysiska- och onlinebutiker. Kortet kan även kopplas till SAS Eurobonus där du får eurobonuspoäng när du handlar i utvalda butiker och resturanger.

Moregolf Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Collector Easyliving ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Moregolf Mastercard är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,65 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Collector Easyliving så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Collector Easyliving är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Moregolf Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Moregolf Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Collector Easyliving och Moregolf Mastercard.

Collector Easyliving vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Collector Easyliving och Moregolf Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Collector Easyliving samt Moregolf Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Collector Easyliving och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Moregolf Mastercard.

Collector Easyliving vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Collector Easyliving och Moregolf Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Collector Easyliving så kan du ringa in vardagar kl 8-17 och hos Moregolf Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Collector Easyliving och Moregolf Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Collector Easyliving och Moregolf Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Collector Easyliving eller Moregolf Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Moregolf Mastercard och Collector Easyliving vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Moregolf Mastercard något mer.

Moregolf Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Moregolf Mastercard och Collector Easyliving?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Collector Easyliving ihop 3 poäng medan Moregolf Mastercard får 4 poäng.

Därmed utser vi Moregolf Mastercard till bästa kort!

Moregolf Mastercard kort

1. Moregolf Mastercard

 • 295 kr/år
 • Upp till 160 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 20,22 %
  Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Collector Easyliving kort

2. Collector Easyliving

 • 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 17,65 %
 • För dig som fyllt 20 år
Vid ett kreditbelopp om 20 000 kr med årlig kreditränta om 17,65 %, 12 månatliga avbetalningsbelopp, 195 kr i årsavgift och 45 räntefria dagar har nyttjats uppgår den effektiva räntan till 17,67 % (2023-06-01).
Läs mer