Swedbank Kreditkort eller Shell Mastercard

Räntevillkor

Det är stora skillnader mellan Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard i denna rond när det kommer till räntefria dagar. Swedbank Kreditkort utklassar Shell Mastercard när det kommer till antalet räntefria dagar du får. Du bör därför inte välja Shell Mastercard om detta är avgörande för dig.

Swedbank Kreditkort har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Shell Mastercard är upp till 30 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Swedbank Kreditkort 14,54 % medan den hos Shell Mastercard är 18,40 %.

Swedbank Kreditkort vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Shell Mastercard och Swedbank Kreditkort. Men skall vi utse en vinnare så blir det Shell Mastercard som har marginellt bättre bonus än Swedbank Kreditkort. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Shell Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Swedbank Kreditkort eller Shell Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Swedbank Kreditkort är valutapåslaget 1,65 %. Hos Shell Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Swedbank Kreditkort samt Shell Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Swedbank Kreditkort så kan du ringa in alla dagar kl 7-20 och hos Shell Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Swedbank Kreditkort eller Shell Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Swedbank Kreditkort vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Swedbank Kreditkort och Shell Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Swedbank Kreditkort ihop 4 poäng medan Shell Mastercard får 1 poäng.

Därmed utser vi Swedbank Kreditkort till bästa kort!

Swedbank Kreditkort kort

1. Swedbank Kreditkort

 • 0 kr år 1, därefter 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 14,54 %
  Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiv räntan är för närvarande 14,54 % (Nyckelkund: 12,45%) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 483 kr (Nyckelkund: 21 288 kr*) .
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Shell Mastercard kort

2. Shell Mastercard

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 30 räntefria dagar
 • Kreditränta på 18,40 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer