Resurs World eller Swedbank Kreditkort

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Resurs World över Swedbank Kreditkort. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Resurs World har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Swedbank Kreditkort är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs World 16,32 % medan den hos Swedbank Kreditkort är 10,95 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Resurs World och Swedbank Kreditkort. Resurs World erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Resurs World och Swedbank Kreditkort.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Swedbank Kreditkort är ett tråkigt kreditkort när det kommer till bonus och poäng då det inte existerar, så är bonus viktigt för dig så bör du välja ett annat kort.

Resurs World vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs World eller Swedbank Kreditkort de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs World är valutapåslaget 1,97 %. Hos Swedbank Kreditkort är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Swedbank Kreditkort så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Swedbank Kreditkort är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs World och Swedbank Kreditkort.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs World och Swedbank Kreditkort om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Swedbank Kreditkort kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs World så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Swedbank Kreditkort och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs World.

Swedbank Kreditkort vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs World och Swedbank Kreditkort erbjuder telefonsupport. Hos Resurs World så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Swedbank Kreditkort når du supporten via telefon alla dagar kl 7-20.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs World och Swedbank Kreditkort vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs World och Swedbank Kreditkort och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs World eller Swedbank Kreditkort? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Resurs World än Swedbank Kreditkort vilket innebär att de flesta anser att Resurs World är ett bättre val.

Resurs World vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs World och Swedbank Kreditkort?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs World ihop 5 poäng medan Swedbank Kreditkort får 1 poäng.

Därmed utser vi Resurs World till bästa kort!

Resurs World kort

1. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Swedbank Kreditkort kort

2. Swedbank Kreditkort

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 10,95 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer