Resurs World eller Refunder Pay

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Resurs World likvärdigt med Refunder Pay.

Resurs World har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Refunder Pay är upp till 56 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs World 16,32 % medan den hos Refunder Pay är 16,75 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Refunder Pay och Resurs World. Refunder Pay erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Resurs World och Refunder Pay.

Med Refunder Pay får du 1 % cashback på alla köp du gör med kortet. Du kan även på upp till 42 % cashback när du handlar hos hundratals butiker som är anslutna till Refunder. Din cashback används därefter för att minska din faktura från Refunder Pay.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Refunder Pay vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs World eller Refunder Pay de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs World är valutapåslaget 1,97 %. Hos Refunder Pay är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Refunder Pay så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Refunder Pay är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs World och Refunder Pay.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs World och Refunder Pay om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Refunder Pay kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs World så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs World och Refunder Pay vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Refunder Pay vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs World och Refunder Pay erbjuder telefonsupport. Hos Resurs World så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Refunder Pay når du supporten via telefon vardagar kl 8-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs World och Refunder Pay vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs World och Refunder Pay och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs World eller Refunder Pay? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Refunder Pay och Resurs World vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Refunder Pay något mer.

Refunder Pay vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Refunder Pay och Resurs World?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs World ihop 1 poäng medan Refunder Pay får 5 poäng.

Därmed utser vi Refunder Pay till bästa kort!

Refunder Pay kort

1. Refunder Pay

 • 0 kr år 1, därefter 395 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,75 %
  Vid 6 mån räntefri delbetalning tillkommer uppl.avg. 245 kr, eff. ränta 4,3 %. Vid delbetalning, lägst 5 % av skulden/mån, tillkommer ränta f.n. 16,75 %, eff. ränta 18,1 % vid kredit på 20 000 kr (juni 2022).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Resurs World kort

2. Resurs World

 • 1068 kr/år
 • Upp till 200 000 kr i kredit
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,32 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer