Resurs Gold eller Resurs World

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Resurs Gold likvärdigt med Resurs World.

Resurs Gold har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Resurs World är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Gold 12,36-17,32 % medan den hos Resurs World är 16,32 %.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Resurs World och Resurs Gold. Men skall vi utse en vinnare så blir det Resurs World som har marginellt bättre bonus än Resurs Gold. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Resurs Gold och Resurs World.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Resurs World vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Gold eller Resurs World de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Gold är valutapåslaget 1,97 %. Hos Resurs World är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs Gold och Resurs World.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Gold och Resurs World om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

Något som saknas hos Resurs Gold samt Resurs World är e-faktura och det tycker vi är tråkigt då det är ett smidigt sätt att betala sin faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs Gold och Resurs World vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Gold och Resurs World erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Gold så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Resurs World når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Gold och Resurs World vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Gold och Resurs World och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Gold eller Resurs World? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Gold och Resurs World vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Gold något mer.

Resurs Gold vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Gold och Resurs World?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Gold ihop 3 poäng medan Resurs World får 1 poäng.

Därmed utser vi Resurs Gold till bästa kort!

Resurs Gold kort

1. Resurs Gold

  • 245 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 12,36-17,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Resurs World kort

2. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer