Resurs Gold eller Refunder Pay

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Resurs Gold likvärdigt med Refunder Pay.

Resurs Gold har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Refunder Pay är upp till 56 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Gold 12,36-17,32 % medan den hos Refunder Pay är 16,75 %.

Resurs Gold vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Refunder Pay och Resurs Gold så är valet solklart. Resurs Gold bör du helt enkelt inte välja medan Refunder Pay är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs Gold och Refunder Pay.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

Med Refunder Pay får du 1 % cashback på alla köp du gör med kortet. Du kan även på upp till 42 % cashback när du handlar hos hundratals butiker som är anslutna till Refunder. Din cashback används därefter för att minska din faktura från Refunder Pay.

Refunder Pay vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Gold eller Refunder Pay de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Gold är valutapåslaget 1,97 %. Hos Refunder Pay är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Refunder Pay så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Refunder Pay är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Resurs Gold och Refunder Pay.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Gold och Refunder Pay om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Refunder Pay kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Gold så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs Gold och Refunder Pay vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Refunder Pay vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Gold och Refunder Pay erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Gold så kan du ringa in vardagar kl 8-18 och hos Refunder Pay når du supporten via telefon vardagar kl 8-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Gold och Refunder Pay vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Gold och Refunder Pay och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Gold eller Refunder Pay? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Resurs Gold och Refunder Pay vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Resurs Gold vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Gold och Refunder Pay?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Gold ihop 4 poäng medan Refunder Pay får 2 poäng.

Därmed utser vi Resurs Gold till bästa kort!

Resurs Gold kort

1. Resurs Gold

  • 245 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 12,36-17,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Refunder Pay kort

2. Refunder Pay

  • 0 kr år 1, därefter 395 kr/år
  • Upp till 50 000 kr i kredit
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,75 %
  • För dig som fyllt 18 år
Vid 6 mån räntefri delbetalning tillkommer uppl.avg. 245 kr, eff. ränta 4,3 %. Vid delbetalning, lägst 5 % av skulden/mån, tillkommer ränta f.n. 16,75 %, eff. ränta 18,1 % vid kredit på 20 000 kr (juni 2022).
Läs mer