Resurs Classic eller Resurs World

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Resurs Classic likvärdigt med Resurs World.

Resurs Classic har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Resurs World är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Classic 14,36-19,32 % medan den hos Resurs World är 16,32 %.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Resurs World och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Resurs World är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs Classic och Resurs World.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Resurs World vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Classic eller Resurs World de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Classic är valutapåslaget 1,97 %. Hos Resurs World är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Resurs World så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Resurs World vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Classic och Resurs World om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

Något som saknas hos Resurs Classic samt Resurs World är e-faktura och det tycker vi är tråkigt då det är ett smidigt sätt att betala sin faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs Classic och Resurs World vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Classic och Resurs World erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Classic så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Resurs World når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Classic och Resurs World vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Classic och Resurs World och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Classic eller Resurs World? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Resurs Classic och Resurs World vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Resurs Classic vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Classic och Resurs World?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Classic ihop 3 poäng medan Resurs World får 2 poäng.

Därmed utser vi Resurs Classic till bästa kort!

Resurs Classic kort

1. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Resurs World kort

2. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer