Resurs Classic eller Moregolf Mastercard

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Resurs Classic över Moregolf Mastercard. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Resurs Classic har upp till 60 räntefria dagar medan det hos Moregolf Mastercard är upp till 55 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Resurs Classic 14,36-19,32 % medan den hos Moregolf Mastercard är 15,64 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Moregolf Mastercard och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Moregolf Mastercard är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Resurs Classic och Moregolf Mastercard.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Moregolf Mastercard är ett trevligt kort för dig som golfar. Du får 1 % bonus på varuköp du gör och får därefter värdecheckar som du kan använda hos Moregolfs partners som är olika golfbutiker och relaterade ställen till golf.

Moregolf Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Resurs Classic eller Moregolf Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Resurs Classic är valutapåslaget 1,97 %. Hos Moregolf Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,97 %.

Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Moregolf Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Moregolf Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Moregolf Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Moregolf Mastercard vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Resurs Classic och Moregolf Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Moregolf Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Resurs Classic och Moregolf Mastercard vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Moregolf Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Resurs Classic och Moregolf Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Resurs Classic så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Moregolf Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Resurs Classic och Moregolf Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Resurs Classic och Moregolf Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Resurs Classic eller Moregolf Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs Classic och Moregolf Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs Classic något mer.

Resurs Classic vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Classic och Moregolf Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Resurs Classic ihop 4 poäng medan Moregolf Mastercard får 3 poäng.

Därmed utser vi Resurs Classic till bästa kort!

Resurs Classic kort

1. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Moregolf Mastercard kort

2. Moregolf Mastercard

  • 295 kr/år
  • Upp till 160 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 15,64 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer