Shell Mastercard eller Refunder Pay

Räntevillkor

Det är stora skillnader mellan Shell Mastercard och Refunder Pay i denna rond när det kommer till räntefria dagar. Refunder Pay utklassar Shell Mastercard när det kommer till antalet räntefria dagar du får. Du bör därför inte välja Shell Mastercard om detta är avgörande för dig.

Shell Mastercard har upp till 30 räntefria dagar medan det hos Refunder Pay är upp till 56 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Shell Mastercard 18,40 % medan den hos Refunder Pay är 16,75 %.

Refunder Pay vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Refunder Pay och Shell Mastercard så är valet solklart. Shell Mastercard bör du helt enkelt inte välja medan Refunder Pay är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Shell Mastercard och Refunder Pay.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

Med Refunder Pay får du 1 % cashback på alla köp du gör med kortet. Du kan även på upp till 42 % cashback när du handlar hos hundratals butiker som är anslutna till Refunder. Din cashback används därefter för att minska din faktura från Refunder Pay.

Refunder Pay vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Shell Mastercard eller Refunder Pay de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Shell Mastercard är valutapåslaget 2,00 %. Hos Refunder Pay är avgiften för valutaväxling 2,00 %.

Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Refunder Pay så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Refunder Pay är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Shell Mastercard och Refunder Pay.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Shell Mastercard och Refunder Pay om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Shell Mastercard samt Refunder Pay kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Refunder Pay.

Shell Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Shell Mastercard och Refunder Pay erbjuder telefonsupport. Hos Shell Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 8-17 och hos Refunder Pay når du supporten via telefon vardagar kl 8-16.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Shell Mastercard och Refunder Pay vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Shell Mastercard och Refunder Pay och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Shell Mastercard eller Refunder Pay? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Refunder Pay och Shell Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Refunder Pay något mer.

Refunder Pay vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Refunder Pay och Shell Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Shell Mastercard ihop 1 poäng medan Refunder Pay får 5 poäng.

Därmed utser vi Refunder Pay till bästa kort!

Refunder Pay kort

1. Refunder Pay

 • 0 kr år 1, därefter 395 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 16,75 %
  Vid 6 mån räntefri delbetalning tillkommer uppl.avg. 245 kr, eff. ränta 4,3 %. Vid delbetalning, lägst 5 % av skulden/mån, tillkommer ränta f.n. 16,75 %, eff. ränta 18,1 % vid kredit på 20 000 kr (juni 2022).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Shell Mastercard kort

2. Shell Mastercard

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 30 räntefria dagar
 • Kreditränta på 18,40 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer