Rocker eller Shell Mastercard

Räntevillkor

I detta fallet är Rocker ett debitkort vilket innebär att man sätter in pengar i förväg på Rocker. Shell Mastercard däremot är ett kreditkort där du har upp till 30 räntefria dagar på dina köp. Med Rocker kan du aldrig spendera mer pengar än du satt in, medan med Shell Mastercard så kan du spendera upp till din kredit.

Skulle du vilja delbetala så är räntan hos Shell Mastercard 18,40 % medan det som sagt inte är möjligt att delbetala hos Rocker då det är ett debitkort.

Vi kan därför inte utse en vinnare på denna runda då vi jämför debitkort mot kreditkort.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Rocker och Shell Mastercard så är valet solklart. Shell Mastercard bör du helt enkelt inte välja medan Rocker är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Rocker och Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

Rocker har det bästa bonussystemet enligt oss och borde vara ett självklart val för de som jagar bonus och cashback enligt oss. Du kan få upp till 10 % pengar tillbaka på dina köp, men då måste du värva personer och skaffa Rocker Premium. Med Rocker Standard som är gratis kan du få upp till 1 % bonus.

Rocker vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Rocker ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Shell Mastercard är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 2,00 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Rocker så kan du ta ut upp till 3000 kr per månad i bankomat utan att du åker på några avgifter, men tar du ut mer än 3000 kr så får du betala 1,25 % i avgift. Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Shell Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Rocker så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Rocker vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Rocker och Shell Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Shell Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Rocker så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Rocker.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Rocker och Shell Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Rocker så kan du ringa in dygnet runt alla dagar och hos Shell Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Annars är ett effektivt sätt att snabbt få hjälp är att chatta och givetvis kan du göra det hos Rocker medan hos Shell Mastercard så saknas den kanalen för support.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Rocker och Shell Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Rocker och Shell Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Rocker eller Shell Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Rocker än Shell Mastercard vilket innebär att de flesta anser att Rocker är ett bättre val.

Rocker vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Rocker och Shell Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Rocker ihop 5 poäng medan Shell Mastercard får 0 poäng.

Därmed utser vi Rocker till bästa kort!

Rocker kort

1. Rocker

  • 0 kr/år
  • Debitkort som fylls på i förväg
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Shell Mastercard kort

2. Shell Mastercard

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 30 räntefria dagar
  • Kreditränta på 18,40 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer