Moregolf Mastercard eller Shell Mastercard

Räntevillkor

Det är stora skillnader mellan Moregolf Mastercard och Shell Mastercard i denna rond när det kommer till räntefria dagar. Moregolf Mastercard utklassar Shell Mastercard när det kommer till antalet räntefria dagar du får. Du bör därför inte välja Shell Mastercard om detta är avgörande för dig.

Moregolf Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Shell Mastercard är upp till 30 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Moregolf Mastercard 20,22 % medan den hos Shell Mastercard är 18,40 %.

Moregolf Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Moregolf Mastercard och Shell Mastercard. Moregolf Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Moregolf Mastercard och Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

Moregolf Mastercard är ett trevligt kort för dig som golfar. Du får 1 % bonus på varuköp du gör och får därefter värdecheckar som du kan använda hos Moregolfs partners som är olika golfbutiker och relaterade ställen till golf.

Moregolf Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Moregolf Mastercard eller Shell Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Moregolf Mastercard är valutapåslaget 1,65 %. Hos Shell Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Moregolf Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Moregolf Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Moregolf Mastercard och Shell Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Moregolf Mastercard och Shell Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Moregolf Mastercard samt Shell Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Moregolf Mastercard.

Shell Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Moregolf Mastercard och Shell Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Moregolf Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Shell Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Moregolf Mastercard och Shell Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Moregolf Mastercard och Shell Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Moregolf Mastercard eller Shell Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Shell Mastercard och Moregolf Mastercard vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Shell Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Shell Mastercard och Moregolf Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Moregolf Mastercard ihop 2 poäng medan Shell Mastercard får 4 poäng.

Därmed utser vi Shell Mastercard till bästa kort!

Shell Mastercard kort

1. Shell Mastercard

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 30 räntefria dagar
  • Kreditränta på 18,40 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Moregolf Mastercard kort

2. Moregolf Mastercard

  • 295 kr/år
  • Upp till 160 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 20,22 %
  • För dig som fyllt 18 år
Effektiv ränta är 20,22 % vid betalning med e-faktura (24,73 % med pappersfaktura) vid en nyttjad kredit på 20 000 kr återbetalt under 1 år (2023-11-01).
Läs mer