Marginalen Traveller eller Shell Mastercard

Räntevillkor

Det är stora skillnader mellan Marginalen Traveller och Shell Mastercard i denna rond när det kommer till räntefria dagar. Marginalen Traveller utklassar Shell Mastercard när det kommer till antalet räntefria dagar du får. Du bör därför inte välja Shell Mastercard om detta är avgörande för dig.

Marginalen Traveller har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Shell Mastercard är upp till 30 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Marginalen Traveller 16,90 % medan den hos Shell Mastercard är 18,40 %.

Marginalen Traveller vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Shell Mastercard och Marginalen Traveller. Shell Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Marginalen Traveller och Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Shell Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Marginalen Traveller eller Shell Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Marginalen Traveller är valutapåslaget 1,65 %. Hos Shell Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,65 %.

Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Marginalen Traveller och Shell Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Marginalen Traveller och Shell Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Traveller samt Shell Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Marginalen Traveller och Shell Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Marginalen Traveller så kan du ringa in vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17 och hos Shell Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Marginalen Traveller och Shell Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Marginalen Traveller och Shell Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Marginalen Traveller eller Shell Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Shell Mastercard och Marginalen Traveller vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Shell Mastercard något mer.

Shell Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Shell Mastercard och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Marginalen Traveller ihop 1 poäng medan Shell Mastercard får 4 poäng.

Därmed utser vi Shell Mastercard till bästa kort!

Shell Mastercard kort

1. Shell Mastercard

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 30 räntefria dagar
  • Kreditränta på 18,40 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer