Marginalen Traveller eller Rocker

Räntevillkor

I detta fallet är Rocker ett debitkort vilket innebär att man sätter in pengar i förväg på Rocker. Marginalen Traveller däremot är ett kreditkort där du har upp till 50 räntefria dagar på dina köp. Med Rocker kan du aldrig spendera mer pengar än du satt in, medan med Marginalen Traveller så kan du spendera upp till din kredit.

Skulle du vilja delbetala så är räntan hos Marginalen Traveller 16,90 % medan det som sagt inte är möjligt att delbetala hos Rocker då det är ett debitkort.

Vi kan därför inte utse en vinnare på denna runda då vi jämför debitkort mot kreditkort.

Oavgjort på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Rocker och Marginalen Traveller så är valet solklart. Marginalen Traveller bör du helt enkelt inte välja medan Rocker är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Marginalen Traveller och Rocker.

Marginalen Traveller låter dig samla poäng där du får 14 poäng per 100 kr du spenderar med kortet. Poängen kan du sedan växla in i deras poängshop mot hotell, upplevelser, flygresor eller hyrbil. 7000 poäng kostar ett presentkort på 500 kr på upplevelser, det ger ett värde på 1 %.

Rocker har det bästa bonussystemet enligt oss och borde vara ett självklart val för de som jagar bonus och cashback enligt oss. Du kan få upp till 10 % pengar tillbaka på dina köp, men då måste du värva personer och skaffa Rocker Premium. Med Rocker Standard som är gratis kan du få upp till 1 % bonus.

Rocker vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Rocker ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Marginalen Traveller är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,65 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Rocker så kan du ta ut upp till 3000 kr per månad i bankomat utan att du åker på några avgifter, men tar du ut mer än 3000 kr så får du betala 1,25 % i avgift. Hos Marginalen Traveller så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Marginalen Traveller är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Marginalen Traveller så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Rocker så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Rocker vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Ett av de vanligaste sätten att betala är via faktura och det kan du så klart göra hos Marginalen Traveller om du vill, tänk dock på att det kan tillkomma avgifter om du vill ha en pappersfaktura och att detta sätt innebär att du måste hålla koll på dina fakturor mer så du inte missar någon. Rocker däremot är ett debitkort så där fyller du alltid på kortet i förväg via exempelvis Swish.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Marginalen Traveller kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Rocker så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Marginalen Traveller och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Rocker.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Marginalen Traveller och Rocker erbjuder telefonsupport. Hos Marginalen Traveller så kan du ringa in vardagar kl 8-20 och helger kl 9-17 och hos Rocker når du supporten via telefon dygnet runt alla dagar.

Annars är ett effektivt sätt att snabbt få hjälp är att chatta och givetvis kan du göra det hos Rocker medan hos Marginalen Traveller så saknas den kanalen för support.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Marginalen Traveller och Rocker vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Marginalen Traveller och Rocker och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Marginalen Traveller eller Rocker? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Rocker än Marginalen Traveller vilket innebär att de flesta anser att Rocker är ett bättre val.

Rocker vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Rocker och Marginalen Traveller?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Marginalen Traveller ihop 0 poäng medan Rocker får 5 poäng.

Därmed utser vi Rocker till bästa kort!

Rocker kort

1. Rocker

  • 0 kr/år
  • Debitkort som fylls på i förväg
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Marginalen Traveller kort

2. Marginalen Traveller

  • 395 kr/år
  • Upp till 150 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,90 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer