Komplett Bank Mastercard eller Resurs World

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Komplett Bank Mastercard och Resurs World skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs World bättre än Komplett Bank Mastercard. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Komplett Bank Mastercard har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Resurs World är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Komplett Bank Mastercard 21,40 % medan den hos Resurs World är 16,32 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Bonus är likvärdig hos Komplett Bank Mastercard och Resurs World vilket innebär att vi rekommenderar båda korten lika mycket när det kommer till bonus. Studera korten för att se om det finns skillnader som tilltalar dig är vårt tips för att hitta bästa valet.

Läs om korten: Komplett Bank Mastercard och Resurs World.

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Oavgjort på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Komplett Bank Mastercard eller Resurs World de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Komplett Bank Mastercard är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs World är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Komplett Bank Mastercard och Resurs World.

Komplett Bank Mastercard vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Komplett Bank Mastercard och Resurs World om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

Något som saknas hos Komplett Bank Mastercard samt Resurs World är e-faktura och det tycker vi är tråkigt då det är ett smidigt sätt att betala sin faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Komplett Bank Mastercard och Resurs World vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Komplett Bank Mastercard och Resurs World erbjuder telefonsupport. Hos Komplett Bank Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-17 och hos Resurs World når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Komplett Bank Mastercard och Resurs World vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Komplett Bank Mastercard och Resurs World och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Komplett Bank Mastercard eller Resurs World? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Resurs World än Komplett Bank Mastercard vilket innebär att de flesta anser att Resurs World är ett bättre val.

Resurs World vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs World och Komplett Bank Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Komplett Bank Mastercard ihop 1 poäng medan Resurs World får 4 poäng.

Därmed utser vi Resurs World till bästa kort!

Resurs World kort

1. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Komplett Bank Mastercard kort

2. Komplett Bank Mastercard

  • 0 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 50 räntefria dagar
  • Kreditränta på 21,40 %
  • För dig som fyllt 20 år
Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
Läs mer