Komplett Bank eller Resurs Gold

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Komplett Bank och Resurs Gold skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs Gold bättre än Komplett Bank. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Komplett Bank har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Resurs Gold är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Komplett Bank 21,40 % medan den hos Resurs Gold är 12,36-17,32 %.

Resurs Gold vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Komplett Bank och Resurs Gold. Men skall vi utse en vinnare så blir det Komplett Bank som har marginellt bättre bonus än Resurs Gold. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Komplett Bank och Resurs Gold.

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

Resurs Guld har ett poängbaserat system där du tjänar 0,5 poäng per krona du handlar för. Dessa poäng kan du därefter växla in i deras poängshopp mot t.ex. prylar, iPhones eller varför inte en biobiljett. Räknar man på att en biobiljett är värd 135 kr och den kostar 13500 poäng så innebär det att bonusen med Resurs Guld motsvarar 0,5 %.

Komplett Bank vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Komplett Bank eller Resurs Gold de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Komplett Bank är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Gold är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Hos Resurs Gold så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Gold är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Komplett Bank och Resurs Gold.

Komplett Bank vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Komplett Bank och Resurs Gold om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

Något som saknas hos Komplett Bank samt Resurs Gold är e-faktura och det tycker vi är tråkigt då det är ett smidigt sätt att betala sin faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Komplett Bank och Resurs Gold vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Komplett Bank och Resurs Gold erbjuder telefonsupport. Hos Komplett Bank så kan du ringa in vardagar kl 9-17 och hos Resurs Gold når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Komplett Bank och Resurs Gold vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Komplett Bank och Resurs Gold och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Komplett Bank eller Resurs Gold? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Komplett Bank och Resurs Gold vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Komplett Bank vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Komplett Bank och Resurs Gold?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Komplett Bank ihop 5 poäng medan Resurs Gold får 1 poäng.

Därmed utser vi Komplett Bank till bästa kort!

Komplett Bank kort

1. Komplett Bank

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 21,40 %
  Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer
Resurs Gold kort

2. Resurs Gold

 • 245 kr/år
 • Upp till 150 000 kr i kredit
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Kreditränta på 12,36-17,32 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer