Komplett Bank eller Resurs Classic

Räntevillkor

Antalet räntefria dagar mellan Komplett Bank och Resurs Classic skiljer sig en del. Tittar man på andelen räntefria dagar så är Resurs Classic bättre än Komplett Bank. Så detta är något att överväga anser vi vid valet av kort.

Komplett Bank har upp till 50 räntefria dagar medan det hos Resurs Classic är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Komplett Bank 21,40 % medan den hos Resurs Classic är 14,36-19,32 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Komplett Bank och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Komplett Bank är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Komplett Bank och Resurs Classic.

Komplett-kortet är oerhört enkelt när det kommer till bonus. Du får 4 % bonus på köp hos Komplett.se, 1 % bonus på köp över 20000 kr och 0,5 % på vanliga varuköp. Bonusen kommer som poäng som du sedan växlar in mot avdrag på din faktura för kreditkortet från Komplett.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Komplett Bank vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Komplett Bank eller Resurs Classic de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Komplett Bank är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Classic är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Med Komplett Mastercard kan du ta ut utan extra avgift i bankomat men tänk på att krediträntan börjar räknas direkt vilket kan vara oförmånligt, de räntefria dagarna gäller ej bankomatuttag. Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Komplett Bank så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Komplett Bank vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Komplett Bank och Resurs Classic om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

Något som saknas hos Komplett Bank samt Resurs Classic är e-faktura och det tycker vi är tråkigt då det är ett smidigt sätt att betala sin faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Komplett Bank och Resurs Classic vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Oavgjort på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Komplett Bank och Resurs Classic erbjuder telefonsupport. Hos Komplett Bank så kan du ringa in vardagar kl 9-17 och hos Resurs Classic når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Komplett Bank och Resurs Classic vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Komplett Bank och Resurs Classic och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Komplett Bank eller Resurs Classic? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Komplett Bank och Resurs Classic vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Komplett Bank något mer.

Komplett Bank vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Komplett Bank och Resurs Classic?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Komplett Bank ihop 5 poäng medan Resurs Classic får 1 poäng.

Därmed utser vi Komplett Bank till bästa kort!

Komplett Bank kort

1. Komplett Bank

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 50 räntefria dagar
 • Kreditränta på 21,40 %
  Ränteexempel delbetalning vid varuköp:Eff. ränta 23,63%, 1 000 ö/12 m. Tot: 1 198
 • För dig som fyllt 20 år
Läs mer
Resurs Classic kort

2. Resurs Classic

 • 0 kr/år
 • Upp till 30 000 kr i kredit
 • Upp till 60 räntefria dagar
 • Kreditränta på 14,36-19,32 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer