Coop Mastercard eller Resurs Classic

Räntevillkor

När det kommer till antalet räntefria dagar så är det liten fördel för Resurs Classic över Coop Mastercard. Men då skillnaderna är små mellan korten så blir det i praktiken ingen större skillnad.

Coop Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Resurs Classic är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Coop Mastercard 15,95 % medan den hos Resurs Classic är 14,36-19,32 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Coop Mastercard och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Coop Mastercard är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Coop Mastercard och Resurs Classic.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Coop Mastercard eller Resurs Classic de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Coop Mastercard är valutapåslaget 1,75 %. Hos Resurs Classic är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Coop Mastercard så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Coop Mastercard vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Coop Mastercard och Resurs Classic om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

När det kommer till autogiro så är det tyvärr något som saknas hos Coop Mastercard och Resurs Classic vilket är tråkigt då det är ett betalsätt som många föredrar.

Coop Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Resurs Classic erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Resurs Classic når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Resurs Classic vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Resurs Classic och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Resurs Classic? Utifrån vår statistik som vi har så är det väldigt lika mellan Coop Mastercard och Resurs Classic vilket gör att båda bör anses vara likvädigt bra och populära.

Coop Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Coop Mastercard och Resurs Classic?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 6 poäng medan Resurs Classic får 1 poäng.

Därmed utser vi Coop Mastercard till bästa kort!

Coop Mastercard kort

1. Coop Mastercard

  • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
  • Upp till 50 000 kr i kredit
  • Upp till 55 räntefria dagar
  • Kreditränta på 15,95 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Resurs Classic kort

2. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer