Coop Mastercard eller Shell Mastercard

Räntevillkor

Det är stora skillnader mellan Coop Mastercard och Shell Mastercard i denna rond när det kommer till räntefria dagar. Coop Mastercard utklassar Shell Mastercard när det kommer till antalet räntefria dagar du får. Du bör därför inte välja Shell Mastercard om detta är avgörande för dig.

Coop Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Shell Mastercard är upp till 30 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Coop Mastercard 19,70 % medan den hos Shell Mastercard är 18,40 %.

Coop Mastercard vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Coop Mastercard och Shell Mastercard. Coop Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Coop Mastercard och Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard får du 0,5 % bonus på varuköp du gör med undantag för konkurrerande bensinkedjor. Du får även rabatt på drivmedel hos Shell och när du uppnått 50 kr i bonus så dras det av från din faktura automatiskt (sker fyra gånger per år).

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är varken Coop Mastercard eller Shell Mastercard de bästa valen då båda har valutapåslag. Hos Coop Mastercard är valutapåslaget 1,75 %. Hos Shell Mastercard är avgiften för valutaväxling 1,75 %.

Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Shell Mastercard så kostar bankomatuttag 3% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Shell Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Coop Mastercard och Shell Mastercard.

Oavgjort i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Coop Mastercard och Shell Mastercard om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard samt Shell Mastercard kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Shell Mastercard och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Coop Mastercard.

Shell Mastercard vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Shell Mastercard erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Shell Mastercard når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Shell Mastercard vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Shell Mastercard och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Shell Mastercard? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Coop Mastercard och Shell Mastercard vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Coop Mastercard något mer.

Coop Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Coop Mastercard och Shell Mastercard?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 5 poäng medan Shell Mastercard får 1 poäng.

Därmed utser vi Coop Mastercard till bästa kort!

Coop Mastercard kort

1. Coop Mastercard

 • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 19,70 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Shell Mastercard kort

2. Shell Mastercard

 • 0 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 30 räntefria dagar
 • Kreditränta på 18,40 %
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer