Coop Mastercard eller Collector Easyliving

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Coop Mastercard likvärdigt med Collector Easyliving.

Coop Mastercard har upp till 55 räntefria dagar medan det hos Collector Easyliving är upp till 56 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Coop Mastercard 19,70 % medan den hos Collector Easyliving är 17,65 %.

Collector Easyliving vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Det är påtaglig skillnad i bonus mellan Coop Mastercard och Collector Easyliving. Coop Mastercard erbjuder bättre bonus men som vanligt bör du läsa villkoren för att se vilket kort som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Coop Mastercard och Collector Easyliving.

När du handlar med Coop Mastercard så får du 0,5 poäng per krona på varuköp, det motsvarar ca 0,5 % bonus. Det som är bra med Coop är att det extremt allsidigt, dels kan du lösa in poäng mot varucheckar hos Coop men även växla poäng till partners som SAS Eurobonus.

Collector Easyliving har inget eget bonussystem men samarbetar med Meniga Rewards som du kan koppla kortet i, där kan du få rabatt i båda fysiska- och onlinebutiker. Kortet kan även kopplas till SAS Eurobonus där du får eurobonuspoäng när du handlar i utvalda butiker och resturanger.

Coop Mastercard vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Collector Easyliving ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Coop Mastercard är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,75 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Coop Mastercard så kostar bankomatuttag 1,50% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Coop Mastercard är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Collector Easyliving så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Collector Easyliving är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Coop Mastercard och Collector Easyliving.

Collector Easyliving vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Coop Mastercard och Collector Easyliving om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Coop Mastercard samt Collector Easyliving kan du använda detta betalsätt om du så önskar.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Collector Easyliving och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Coop Mastercard.

Collector Easyliving vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Coop Mastercard och Collector Easyliving erbjuder telefonsupport. Hos Coop Mastercard så kan du ringa in vardagar kl 9-18 och hos Collector Easyliving når du supporten via telefon vardagar kl 8-17.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Coop Mastercard och Collector Easyliving vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Coop Mastercard och Collector Easyliving och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Coop Mastercard eller Collector Easyliving? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Coop Mastercard än Collector Easyliving vilket innebär att de flesta anser att Coop Mastercard är ett bättre val.

Coop Mastercard vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Coop Mastercard och Collector Easyliving?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Coop Mastercard ihop 4 poäng medan Collector Easyliving får 3 poäng.

Därmed utser vi Coop Mastercard till bästa kort!

Coop Mastercard kort

1. Coop Mastercard

 • 0 kr år 1, därefter 295 kr/år
 • Upp till 50 000 kr i kredit
 • Upp till 55 räntefria dagar
 • Kreditränta på 19,70 %
  Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).
 • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Collector Easyliving kort

2. Collector Easyliving

 • 195 kr/år
 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Upp till 56 räntefria dagar
 • Kreditränta på 17,65 %
 • För dig som fyllt 20 år
Vid ett kreditbelopp om 20 000 kr med årlig kreditränta om 17,65 %, 12 månatliga avbetalningsbelopp, 195 kr i årsavgift och 45 räntefria dagar har nyttjats uppgår den effektiva räntan till 17,67 % (2023-06-01).
Läs mer