Collector Easyliving eller Resurs World

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Collector Easyliving likvärdigt med Resurs World.

Collector Easyliving har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Resurs World är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Collector Easyliving 17,25 % medan den hos Resurs World är 16,32 %.

Resurs World vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

Skillnaderna generellt i bonus är små mellan Resurs World och Collector Easyliving. Men skall vi utse en vinnare så blir det Resurs World som har marginellt bättre bonus än Collector Easyliving. Som alltid bör du dock kolla villkoren för att se vad som tilltalar dig mest.

Läs om korten: Collector Easyliving och Resurs World.

Resurs World är ett lite dyrare och finare kort där du samlar poäng och du får 1 poäng per krona du handlar för. Poängen kan du växla in i poängshoppen där det finns olika prylar och biobiljetter. Växlar du in mot en biobiljett så får du ut ett värde av ca 1 % bonus på poängen du samlat in.

Collector Easyliving har inget eget bonussystem men samarbetar med Meniga Rewards som du kan koppla kortet i, där kan du få rabatt i båda fysiska- och onlinebutiker. Kortet kan även kopplas till SAS Eurobonus där du får eurobonuspoäng när du handlar i utvalda butiker och resturanger.

Resurs World vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Collector Easyliving ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Resurs World är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,97 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Collector Easyliving så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Collector Easyliving är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs World så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs World är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

När man reser så bör man alltid ha en reseförsäkring och många gånger har man det via hemförsäkringen, men att ha det även via kortet kan innebära ett ännu bättre skydd och då finns det möjlighet till en kompletterande försäkring med både Collector Easyliving och Resurs World.

Collector Easyliving vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Collector Easyliving och Resurs World om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Collector Easyliving kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs World så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Collector Easyliving och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs World.

Collector Easyliving vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Collector Easyliving och Resurs World erbjuder telefonsupport. Hos Collector Easyliving så kan du ringa in vardagar kl 8-17 och hos Resurs World når du supporten via telefon vardagar kl 8-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Collector Easyliving och Resurs World vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Collector Easyliving och Resurs World och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Collector Easyliving eller Resurs World? Utifrån vår statistik som vi har så är det ganska lika mellan Resurs World och Collector Easyliving vilket gör att båda är likvädigt bra och populära även om några fler föredrar Resurs World något mer.

Resurs World vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs World och Collector Easyliving?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Collector Easyliving ihop 2 poäng medan Resurs World får 5 poäng.

Därmed utser vi Resurs World till bästa kort!

Resurs World kort

1. Resurs World

  • 1068 kr/år
  • Upp till 200 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 16,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Collector Easyliving kort

2. Collector Easyliving

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Kreditränta på 17,25 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer