Collector Easyliving eller Resurs Classic

Räntevillkor

Det viktigaste på denna punkt anser vi är antalet räntefria dagar och där är Collector Easyliving likvärdigt med Resurs Classic.

Collector Easyliving har upp till 56 räntefria dagar medan det hos Resurs Classic är upp till 60 dagar som gäller.

De räntefria dagarna är viktiga då det är antalet dagar du har på dig att betala för dina köp innan ränta börjar räknas. Betalar du hela fakturabeloppet på fakturan i tid så tillkommer vanligtvis inga kostnader. Men väljer du att delbetala den så är räntan hos Collector Easyliving 17,25 % medan den hos Resurs Classic är 14,36-19,32 %.

Resurs Classic vinner på antal räntefria dagar.

Bonus & poäng

När det kommer till bonus mellan Collector Easyliving och Resurs Classic så är valet solklart. Resurs Classic bör du helt enkelt inte välja medan Collector Easyliving är ett helt okej val gällande bonus och poäng.

Läs om korten: Collector Easyliving och Resurs Classic.

För dig som gillar poäng och bonus så är Resurs Classic fel kort, tyvärr så saknas möjlighet att samla bonus.

Collector Easyliving har inget eget bonussystem men samarbetar med Meniga Rewards som du kan koppla kortet i, där kan du få rabatt i båda fysiska- och onlinebutiker. Kortet kan även kopplas till SAS Eurobonus där du får eurobonuspoäng när du handlar i utvalda butiker och resturanger.

Collector Easyliving vinner på bonus & poäng.

Utomlands & på resan

Valutapåslag blir snabbt en dyr historia för de flesta när man är ute på semester eller för den delen handlar online i en annan valuta och då är Collector Easyliving ett perfekt val då det inte tillkommer någon avgift för valutaväxling. Hos Resurs Classic är det däremot lite tråkigare då man valt att ha ett valutapåslag på 1,97 % vilket kanske är lite tråkigt.

Hos Collector Easyliving så kostar bankomatuttag 3% (minst 45 kr) vilket gör att man bör överväga om Collector Easyliving är rätt kort när man väl vill ta ut pengar. Hos Resurs Classic så kostar bankomatuttag 2,97% (minst 35 kr) vilket gör att man bör överväga om Resurs Classic är rätt kort när man väl vill ta ut pengar.

Hos Collector Easyliving så ingår en kompletterande reseförsäkring (se villkor) vilket ger ett extra skydd vid resor, medan hos Resurs Classic så finns det ingen reseförsäkring vilket innebär att du får lösa det på annat vis, t.ex. via din hemförsäkring.

Collector Easyliving vinner i kategorin utomlands & på resan.

Betalningsmöjligheter

Att betala via faktura är ett klassiskt sätt och givetvis kan du göra det hos Collector Easyliving och Resurs Classic om du så önskar, tänk dock på att det är en manuell process och missar du en faktura så kan det tillkomma dyra avgifter.

E-faktura är ett smidigt sätt att betala och med Collector Easyliving kan du använda detta betalsätt om du så önskar, hos Resurs Classic så är dock inte möjligt att betala med e-faktura.

Även autogiro är möjligt att sätta upp och betala via som kund hos Collector Easyliving och det är faktiskt ett ganska bra betalsätt då alla betalningar då sköts automatiskt, tyvärr saknas detta betalsätt hos Resurs Classic.

Collector Easyliving vinner på betalalternativ.

Support och kundtjänst

Enklast och snabbast är ofta att kunna ringa och då är det bra att både Collector Easyliving och Resurs Classic erbjuder telefonsupport. Hos Collector Easyliving så kan du ringa in vardagar kl 8-17 och hos Resurs Classic når du supporten via telefon vardagar kl 9-18.

Som sista supportsätt så finns möjlighet att skicka säkra meddelanden hos både Collector Easyliving och Resurs Classic vilket innebär att du skickar ett meddelande efter att ha loggat in. Tyvärr så brukar svar dröja ett tag och därför rekommenderar vi det endast vid ärenden där du inte har bråttom.

Oavgjort på support.

Populäritet

Ronderna ovan har handlat om egenskaper hos Collector Easyliving och Resurs Classic och det är för många viktigt och avgörande, samtidigt så säger det inte alltid tillräckligt. Därför har vi valt att sätta störst vikt på vilket kort besökare i slutändan väljer då det bör vara det bästa enligt våra besökare.

Så väljer de flesta Collector Easyliving eller Resurs Classic? Utifrån vår statistik som vi har så är det fler som väljer Resurs Classic än Collector Easyliving vilket innebär att de flesta anser att Resurs Classic är ett bättre val.

Resurs Classic vinner på populäritet.

Vilket kort är bäst av Resurs Classic och Collector Easyliving?

I varje runda ovan så har vi gett vinnaren en poäng men då vi anser att besökarnas val i slutändan är viktigast så har kategorin populäritet varit värd hela tre poäng. I våra ronder så samlar Collector Easyliving ihop 3 poäng medan Resurs Classic får 4 poäng.

Därmed utser vi Resurs Classic till bästa kort!

Resurs Classic kort

1. Resurs Classic

  • 0 kr/år
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • Upp till 60 räntefria dagar
  • Kreditränta på 14,36-19,32 %
  • För dig som fyllt 18 år
Läs mer
Collector Easyliving kort

2. Collector Easyliving

  • 195 kr/år
  • Upp till 100 000 kr i kredit
  • Upp till 56 räntefria dagar
  • Kreditränta på 17,25 %
  • För dig som fyllt 20 år
Läs mer